Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
info@tehmax.si

01 723 00 20
Količina:

0


Znesek:

0,00

Univerzalni samozapiralni sistem

Naziv RRI projekta: Univerzalni samozapiralni sistem Akronim RRI projekta: USS-TEH Trajanje projekta: 07.02.2018 – 06.02.2020 Predvideno sofinanciranje projekta: 153.598,48 EUR Predvidena skupna vrednost projekta: 341.330,00 EUR

Projektni cilj prijavljenega RRI projekta je, da razvijemo popolnoma nov sistem samozapiranja pokrovov razne opreme in aparatov, in sicer z inovativnim modularnim načinom gibanja na majhnem prostoru, ki omogoča zanesljivo in kontrolirano gibanje. Naš inovativni samozapiralni sistem bo prednostno namenjen za uporabo v trgovinski opremi za samopostrežno distribucijo živil (vitrine s pekovskimi izdelki in drugimi predpripravljenimi jedmi), možno pa ga bo uporabiti tudi v gospodinjskih in profesionalnih aparatih z dušenim zapiranjem, predvsem v tistih, ki so namenjeni hlajenju ali zamrzovanju.

Ključni elementi oziroma lastnosti našega inovativnega samozapiralnega sistema so njegova regulirana hitrost zapiranja in zanesljivost zapiranja, neodvisnost njegove velikosti od materiala in dimenzij pokrova ter možnost njegove uporabe v temperaturnih okoljih do -20 stopinj Celzija. Navedeno bomo dosegli z inovativnim modularnim načinom gibanja, ki bo omogočil učinkovito regulacijo pritiska vzmeti, kar bo ustvarilo potrebno moč za regulacijo hitrosti zapiranja pokrova, možna pa bo tudi prilagoditev moči amortizerja glede na dimenzijo in težo pokrova.

Naše načrtovane projektne aktivnosti bodo tako usmerjene v razvoj in optimizacijo navedenega modularnega načina gibanja, kar bo na inovativen način rešilo problematiko obstoječih mehanizmov samozapiranja samopostrežne trgovinske opreme: nenatančnost zapiranja pokrova, prehitro zapiranje pokrova, komplicirana montaža/demontaža samozapiralnih sistemov ter prevelike dimenzije samozapiralnih mehanizmov.

Prijavljeni inovativni raziskovalno razvojni RRI projekt je v celoti skladen z namenom in ciljem javnega razpisa RRI2, saj bomo v okviru RRI projekta razvili nov izdelek, in sicer univerzalni samozapiralni sistem, ki je prednostno namenjen za uporabo v trgovinski opremi za samopostrežno distribucijo živil in se zato uvršča na prednostno področje Slovenske strategije pametne specializacije: »Trajnostna pridelava hrane«.

“Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj”.

Več na spletni strani evropske kohezijske politike v Sloveniji: www.eu-skladi.si