Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
info@tehmax.si

01 723 00 20
Količina:

0


Znesek:

0,00

PURPEN 750 ML ZA LEPLJENJE IZOLACIJE

PIŠTOLSKI

PURPEN 750 ML ZA LEPLJENJE IZOLACIJE
Tekapur Poliuretansko lepilo za izolacijske plošče je nizko ekspandirajoča enokomponentna poliuretanska pena namenjena za pritrjevanje izolacijskih materialov s pomočjo montažne pištole. Utrjuje z zračno vlago.
  • Cena:

    9,57 €

  • Šifra:

    18657

  • Enota:

    KOS

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico
kos

Opis izdelka

Lastnosti:
Tekapur poliuretansko lepilo za izolacijske plošče je nizko ekspandirajoča enokomponentna poliuretanska pena, ki ima dober oprijem na stiropor, stirodur in kameno volno, nima pa oprijema na polietilen, silikon in teflon.

Prednosti uporabe Tekapur Poliuretanskega lepila za izolacijske plošče:
• enostavna uporaba
• manjša poraba materiala
• cenejša izvedba del
• prihranek na transportu in skladiščenju
• hitro utrjuje, odporen je na vlago in nizke temperature
• omogoča hitro napredovanje pri delu
• sloj poliuretanskega lepila pod izolacijsko ploščo omogoča dodatno toplotno izolacijo
• je vodoodporen, saj je zaradi njegove sestave absorpcija vode maksimalno 1%
• je okolju prijazen, saj ne vsebuje CFC
• skladen z evropskimi smernicami ETAG 004

Področje uporabe:
Podlage na katere se lepi izolacijske plošče morajo biti trdne, ravne in čiste. Pred nanosom se priporoča navlažitev površin z vodo. Vlaženje je pomembno, saj močno izboljša oprijem in pospeši hitrost lepljenja. Optimalna temperatura doze pri uporabi je 20 - 25 °C. Tekapur Poliuretansko lepilo najprej nanesemo na robove in nato na površino plošče v obliki črke W. Točna dozacija poliuretanskega lepila omogoča manjšo porabo. Z eno dozo se lahko pritrdi 8 - 12 m2 izolacije.
Minuto po nanosu poliuretanskega lepila na izolacijsko ploščo, le-to pritrdimo na zid. Po pritrditvi plošče, se ekspanzija poliuretanskega lepila ustavi. Uravnavanje izolacijske plošče je možno max. 10 do 15 min po pritrditvi na zid. Površine z večjimi neravninami je potrebno predhodno izravnati z grobo apneno cementno malto. V primeru točkovne izbokline na zidu to rešimo z brušenjem izolacijskih plošč z notranje strani, tako da ostane zunanja površina ravna. V primeru, da ostanejo med ploščami reže, te lahko zapolnimo s poliuretanskim lepilom. Že po 2 urah, ko dobi poliuretansko lepilo ustrezno mehansko trdnost, lahko nadaljujemo s sidranjem in nadaljnjo obdelavo izolacijskih plošč. Dodatno pritrjevanje izolacijskih plošč je odvisno od kvalitete gradbene podlage. Na podnožju zgradbe, na starih ometih, betonu in nenosilnih podlagah je sidranje vedno potrebno.
Če prva vrsta izolacijskih plošč nima opore na betonski plošči oziroma je spodnji rob fasade višje, lahko za oporo uporabimo U profil letev, ki jo mehansko pritrdimo v nosilni zid. V primeru lepljenja izolacijskih plošč v slabih vremenskih razmerah, kot sta veter ali dež, se mora zidarski oder primerno zaščititi. Če piha veter je še posebej pomembna zaščita na robovih zgradbe. Utrjeno poliuretansko lepilo je potrebno zaščititi pred UV svetlobo.

Pakiranje:
* aerosol doze 800 ml

Skladiščenje:
12 mesecev (+10°C do +20°C)